Geld bijverdienen op het web

Let op: "louche" manieren om geld te verdienen

Geld verdienen op het internet. Iedereen lijkt het te doen, misschien ook wel iemand in je vriendenkring? Het is alsof het poepsimpel is, maar niets is minder waar. Veel blabla en weinig boomboom, dat is meer het motto dat we hierbij kunnen vernoemen. Wil je geld op het internet verdienen, dan moet je je hier echt voor inzetten en doorgedreven werken. En wat je zeker moet laten is de louche manieren om geld te verdienen!

Het internet puilt uit van de louche manieren...

...jammer, maar helaas. En wat nog erger is: er zijn dagelijks een heleboel mensen die zich in de val laten lokken door deze eyecatchers. Soms lijkt het wel een flipperkast op het internet! Overal schitteren banners en reclameadvertenties, zodat je niet anders kan dan ze te lezen. Ze hebben diverse vrolijke kleuren en werken haast hypnotiserend, zodat je niet anders kan dan er eens op te klikken.

Ze beloven je vanalles, waaronder gemakkelijk en veel geld verdienen op een korte tijd. Maar dit is eenvoudigweg niet mogelijk. De bergen geld die je worden beloofd, komen er heus niet in een vingerknip! Geld verdienen op het internet is mogelijk, dat gaan we niet ontkennen want anders zou deze website niet bestaan. Maar de nodige ervaring en kennis heb je wel nodig. Laat je dus niet meeslepen door die valse banners, want ze zijn niets meer dan loze beloftes.

Louche e-mailing? Spam!

Misschien is het je al wel eens eerder overkomen: je bent druk bezig met het overlezen van je dagelijkse mails, wanneer plots een mailtje binnenkomt met de melding dat je gouden zaken kunt doen als je op een bepaald aanbod ingaat. Onze boodschap naar jou toe? Laat die mail voor wat hij is en kieper hem regelrecht je prullenmand in, mocht hij je spamfilter toch al zijn doorgeraakt.

Aan dergelijke spam mailtjes hangen immers maar al te vaak verplichtingen aan vast, waarvan je je zelfs niet bewust bent dat je ze aangaat bij het openen van de mail of bij het klikken op een voorgestelde link. Je kan zo vaak een virus binnen halen of ongewild geheime informatie zoals je bankgegevens doorgeven aan vreemden die ze kunnen misbruiken (het zogenaamde phishing.)

Enkele tips voor het vermijden van louche websites

Louche websites en e-mails die je geld beloven op een gemakkelijke manier bestaan er in allerlei kleuren en formaten. Wil je je niet laten vangen door deze praktijken, dan is het van groot belang dat je een beetje op de hoogte bent van de kenmerken ervan. Zo kunt u best eerst en vooral op het internet zoeken naar recensies van andere mensen die u voorgingen. Behaalt de website in kwesties goede feedback van betrouwbare bronnen slechts dan kan je het in overweging nemen.

Bovendien moet je de website ook met een kritisch oog bekijken. Een goede website ziet er immers vrij zakelijk uit, een beetje droog zelfs, zonder al te veel tierlantijntjes. Geen glitters, geen drukke motieven en al zeker geen regenboog aan kleuren die je de ogen uitsteekt. Verder moet je ook het taalgebruik eens onder de loep nemen: een goede website bevat immers een foutloze content. Let op: ook gehackte websites zien er soms erg geloofwaardig uit!

Kortom: lang niet alle manieren die het internet je aanbiedt om bij te verdienen, zijn te vertrouwen. In tegendeel. Wees op je hoede, ook al heb je enorm veel zin om op alle aanbiedingen in te gaan!