Geld bijverdienen op het web

Geld verdienen met YouTube

Muziek luisteren, filmpjes bekijken, je een kriek lachen met anderen: dat zijn de gewoonlijke redenen waarom je je toevlucht zoekt naar YouTube. Wat echter velen niet weten is dat je ook geld kan verdienen op deze website. Hoe precies? Door de optie “advertenties tonen” te activeren voor je YouTube-kanaal. Het klinkt gemakkelijk en dat is het ook, maar… je dienst wel enkele duizenden bezoekers per maand te hebben wil je geld verdienen.

Een bijverdienste op YouTube: hoe gaat dit in zijn werk?

Je zal het vast en zeker al wel eens gemerkt hebben: als je filmpjes of muziekclips bekijkt, dan wordt je meestal eerst overstelpt door advertenties. Niet bij elke video, een beetje vreemd niet? Niet echt, als je weet dat niet iedere zogenaamde YouTuber de functie “advertenties tonen” heeft ingeschakeld voor zijn of haar film.

Je ziet: er zit helemaal geen werk in het aanzetten van de functie, integendeel zelfs. Een klik op de muis is al voldoende. Maar je moet wel vele kijkers hebben om aan het vereiste aantal views te komen om je vergoeding te krijgen!

Kan YouTube je veel opbrengen?

We zullen meteen met de deur in huis vallen door te melden dat geld verdienen met YouTube niet interessant is voor de kleine YouTubers. Waarom niet? Wel, je kan wel zo’n 0,30 tot 4,00 euro verdienen, maar dit is wel per duizend kijkers. Bovendien geldt er een uitbetalingstermijn van zeventig euro! En daarbij komt nog eens dat duizend kijkers behalen best veel is.

Reken maar eens even zelf uit: brengt een advertentie je een halve euro op per duizend views? Dan heb je maar liefst honderdveertig duizend kijkers nodig om aan die eerste vergoeding te komen! Heb je er maar vijftig per dag? Dan zal je er zo’n vier jaar over doen, helaas! De uiteindelijke vergoeding komt op je Google Adsense account te staan.

Kan je zo maar met elk filmpje geld verdienen?

Neen, er bestaat zoiets als YouTube copyright basics. Deze bepalen namelijk dat het uitsluitend is toegestaan om geld te verdienen met filmpjes, waarvan je de inhoud volledig zelf hebt samengesteld of als de eigenaar van het filmpje in kwestie zijn toestemming heeft gegeven om zijn video te gebruiken.

Toch zijn er een aantal YouTubers die jaarlijks een behoorlijke som geld verdienen. Hoe doen ze dit dan precies? Wel, door een populaire inhoud op te zetten en met deze content duizenden subscribers aan te trekken. Miljoenen zelfs. Lukt je dit ook? Dan hoef je alleen nog maar af en toe een nieuw filmpje online te zetten et voilà, het geld stroomt binnen. Het werkt ook goed als je een Twitter en/of Facebookprofiel opent voor je YouTubekanaal om zo extra bezoekers te krijgen

Misschien nog een laatste tip: een alternatief voor YouTube is Zideo, maar ook Instagram, Snapchat of Tumblr. Ook hier kan je diverse filmpjes online zetten en bekijken, maar er is één groot verschil: er is een lagere drempel om centen te kunnen bijverdienen. De reden? Je wordt al betaald bij een verdienste van vijf euro! Een groot nadeel is wel dat Zideo minder bezoekers trekt. Aan jou de keus!