Geld bijverdienen op het web

Geld verdienen door affiliate deals

Werken als affiliate is een eenvoudige manier om geld bij te verdienen op het net. Als je zelfs al enige ervaring achter de rug hebt, dan hoef je zelfs niets meer te doen voordat je een mooie duit bij kunt verdienen! Je hebt slechts enkele benodigdheden nodig en dan kan je meteen aan de slag. Hieronder vind je alvast meer uitleg over het hoe en wat van affiliate deals.

Begin bij het begin: wat is affiliate marketing?

Als je deel wilt gaan uitmaken van affiliate deals, dan is het belangrijk dat je perfect weet wat affiliate marketing inhoudt. Wel, eigenlijk is dit niets meer of minder dan een samenwerking tussen jou en een andere partij, waarbij de ene partner de andere in feite promoot en dit op basis van een commissie. Kortom betekent dat jij een product van een ander gaat promoten en stimuleren ven een deel van de winst opstrijkt telkens als er een product verkocht wordt.

Wie is er allemaal betrokken bij affiliate deals?

Bij een affiliate deal zijn er drie partijen: de adverteerder, de affiliate en een affiliate netwerk. De adverteerder is vanzelfsprekend de partij die producten en diensten wenst aan te bieden op het internet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een webshop. Deze adverteerder maakt promotiemateriaal dewelke hij aan de affiliate bezorgd. Dit kan gaan om banners, links of invulformulieren.

Het is aan de affiliate om dit promotiemateriaal kenbaar te maken aan internetbezoekers. De bedoeling? De bezoekers doorverwijzen naar de webshop van de adverteerder. Gaat één van deze bezoekers over tot actie op deze webshop? Dan wordt de affiliate hiervoor vergoed door middel van de vooraf bepaalde vergoedingen, vastgelegd door de adverteerder. Wij hebben bijvoorbeeld de website GrasmaaierKiezen.be waar we mensen informatie geven over grasmaaiers en hen doorverwijzen naar retailers die deze producten verkopen.

En dan is er nog de derde partij, de affiliate netwerken, dewelke gezien kunnen worden als de tussenpersonen. Deze zien toe op een correcte betaling en bijvoorbeeld ook op het doormeten van de gedane verkopen en leads in hun software.

Hoe word je als affiliate vergoed?

In de wereld van affiliate marketing wordt wel eens het motto "no cure, no pay" gebruikt. Dit betekent in het Nederlands dat je slechts wordt vergoed als je diensten iets hebben opgebracht. Nu zijn er een viertal structuren van vergoeding:

  • Pay per click (PPC): je krijgt een vast bedrag per klink op het aangeleverde promotiemateriaal
  • Pay per lead (PPL): je krijgt een vergoeding wanneer iemand bijvoorbeeld een formulier invult
  • Pay per sale (PPS): je geniet een betaling als een bezoeker een product aankoopt
  • Pay per view (PPV): je ontvangt een vergoeding als een bezoeker het promotiemateriaal bekijkt

Affiliate deals zijn met andere woorden een zekerheid op een mooie bijverdienste, uiteraard indien je je in zekere mate inzet. Het is nog steeds de bedoeling dat jij het werk verricht en dat je hier tijd instopt. Maar eens je op gang bent, zal je een mooie cent kunnen verdienen! Meer informatie over de do’s & don’ts van affiliate marketing vind je hier.